A rendeléseket 1 munkanapon belül, szépen díszcsomagolva szállítjuk ki.

„ A lila egy bonyolult szín. Bonyolult világban élünk, ezért egy bonyolult színt választottunk. ” - Lee Eisenman

A Pantone vállalat minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos árnyalatát, ami meghatározó lesz a divatvilágban, a sminktrendekben és a lakberendezésben is. Emlékszel, 2016-ban a rózsakvarc és a derűs kék nyert el a címet, 2017-ben pedig a levélzöld lett az év színe! Most pedig egy titokzatosan merész, misztikus szín lett a tuti befutó: az ultraibolya.

A Pantone úgy írja le az árnyalatot, hogy a drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre! Lee Eisenman, a Pantone igazgatója azt mondta, az árnyalat pont olyan összetett, mint a világ, amiben jeleneg élünk.

Az év színe az ultraibolya Az év színe az ultraibolya

Komplex és elmélkedő. Utal a világegyetem titkaira és az előttünk álló felfedezésekre, hiszen felidézi a hatalmas és végtelen éjszakai égboltot. Az ellenkultúra színe, jól szimbolizálja az újszerűséget és a művészi zsenialitást. Éppen ezért olyan zenei ikonokhoz köthető a szín, mint Prince, David Bowie és Jimi Hendrix. Az önkifejezés színe ez, amely arra ösztönözi az embereket, hogy saját képükre formálják a világot, a határok folyamatos feszegetésére csábít, elhagyva a megfelelés kényszerét. A lila szín történetileg is összefügg a misztikummal és a spiritualitással, gyakran használják meditációs, vagy a tudatos jelenlétet (mindfulness) elősegítő gyakorlatoknál.

„Egy olyan időszakban élünk, melyben különösen szükségünk van a képzelőerőre és a találékonyságra. Ez a kreatív inspiráció jelenik meg a Pantone 18-3838 kódjelű árnyalatában, amely egy kék alapú lila. Ez magasabb szintre emeli a tudatosságunkat és alkotói lehetőségeinket. Az új technológiák és a világegyetem felfedezésétől, a művészeten és a spiritualitáson át az ultraibolya fényt derít az eljövendőre” – mondja Leatrice Eiseman, a cég igazgatója. A lila egy nagyon kedvelt szín az esküvőkön és az ékszerek világában így ha még az év színe is idén, sok bizsu nyaklánc fog lilában pompázni.

Az év színe az ultraibolya
Az év színe az ultraibolya
Az év színe az ultraibolya

Az ultraibolya egy nagyon gazdag, merész árnyalat, ami ennek ellenére nagyon könnyed és kellemes a szemnek. A rejtélyes éjszakai égbolt a jövő lehetőségeit jelképezi, és arra ösztönöz, hogy törekedjünk a saját világunkon túlra. Nyugalmat biztosít a káosz közepén! Neked hogy tetszik?